„Statul nu poate investi acești bani pentru că ar fi considerat ajutor de stat. Banii vor fi aduși de viitorul investitor strategic atras în urma procesului de privatizare. Din informațiile pe care le dețin, caietul de sarcini a fost achiziționat de un investitor și un altul se pregătește s-o facă până la expirarea termenului. Ambii potențiali investitori sunt din Europa”, a spus Cotovelea, prezent la un eveniment de specialitate.
La finele lunii iunie, Ministerul pentru Societatea Informațională (MSI) a anunțat că a prelungit cu trei luni, până la 30 septembrie, data limită de depunere a documentelor de participare și a ofertelor preliminare și neangajante pentru vânzarea a 51% din acțiunile Companiei Naționale Poșta Română.
Prelungirea termenului a fost motivată de solicitărea trasmisă de o importantă administrație poștală din Europa, care a achiziționat dosarul de privatizare, precum și a evoluției pieței serviciilor poștale locale și internaționale.
„Statul vrea o privatizare de succes la Poșta Română. Noi nu vom face privatizarea cu niciun operator dacă nu vom avea garanția că serviciile poștale nu vor fi îmbunătățite și dezvoltate, dacă forța de muncă existentă nu va fi pe deplin valorificată, dacă nu există un plan de afaceri bine pus la punct”, a spus Cotovelea.
Pentru participarea la procesul de selecție, investitorii interesați trebuie să depună la sediul MSI până la data limită, 30 septembrie, ora 12.00, documentele de participare, respectiv dosarul de prezentare, inclusiv documentele care atestă îndeplinirea criteriilor de precalificare și garanția de participare în valoare de 9,48 milioane de lei sau echivalentul acestei sume în euro, la cursul de schimb.
Statul, prin MSI, deține 75% din acțiunile CNPR, iar restul de 25% sunt deținute de Fondul Proprietatea.